Posted by: addiputra | November 17, 2007

“TANDA-TANDA HUBUNGAN DAH NAK BERAKHIR”….

“TANDA-TANDA HUBUNGAN DAH NAK BERAKHIR”….
Kita semua berharap hubungan cinta penuh kasih dan kebahagiaan,
tapi kadang hubungan kita tidak baik, dan bisa-boleh terjadinya
perpisahan, biasanya keadapatan beberapa petanda yg dapt dilihat
pada pasangan yg akan menghampiri zaman gelap perhubungan err

Antara kedua-dua pasang Lelaki dan Perempuan :

1. Mulai jarang berkomunikasi
Jika Kamu biasanya biasa saling berkomunikasi tiap hari, baik
telefon, email, atau bertemu secara langsung. Kini semua itu sudah tidak
menjadi priority, meskipun telefon atau email pun menjadi jarang
apalagi mau bertanya khabar dan akhirnya jarang berkomunikasi, Hati-
hati !.
2. Sensitif
Kamu atau pasangan menjadi lebih sensitif, mudah tersinggung, dan
cepat marah, dan mulai sering muncul kata-kata yang bisa memancing
perang dunia kedua
3. Diam
Saat Kamu bersama dengannya banyak diamnya dan tidak banyak
yang dibicarakan, ini bukan karena diam untuk
menjadi a good listener, tapi memang tak mood dengar lansung apa yg
cinta cakapkan
5. Banyak berahsia
Akhir-akhir ini Kamu dan pasangan tidak saling terbuka dan mulai
banyak hal yang dirahsiakan. misalnya kamu punya teman baru, kamu
habis dapat project besar, etc.
4. Tidak punya rencana
Hari-hari menjadi sulit untuk merencanakan sesuatu bersama-sama,
misalnya nonton Spiderman 2, dinner, atau rencana atau apa saja yg
kita biasa buat waktu berjumpa.
5. Teman
Kamu atau pasangan Kamu mulai lebih suka menghabiskan waktu
bersama teman-teman masing-masing, chat room hiksz,suka lepaks di
opis dari pulang rumah daripada berduaan.
6. Ada Apa ?
Ada teman Kamu yang mulai bertanya, ada apa Kamu dan dia?, ini
merupakan peringatan yang sangat bererti, kerana masing-masing
sudah tidak percaya dan mencurigai.
7. Takde problem dicari problem
Membesarkan perkara yg kecil dan mencetuskan idea
untuk bergaduh, hanya terlewat 3 min 2 saat sudah di
kira penalty atau tidak sengaja melangar bahu aweks
walau hanya 0.00013 micron saje jarak antara kulit
dituduh menggatal?


Responses

  1. yang no. 1 betul… yg lain2 tak pernah buat . 4 me life must go on…kita happykan diri kita sendiri kerana dgn cara itu saje kita boleh lupa kat dia… kita buat apa yg kita suke, tapi jgnlah sampai melalaikan,…


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Categories

%d bloggers like this: